Seniorenwoning ontruimen

Wanneer moet de kamer leeg zijn? 

Het verpleeghuis of verzorgingshuis bepaalt zelf de termijn die ze nodig hebben de kamer opnieuw in gereedheid te brengen. Vraag bij uw verpleeg-of verzorgingstehuis na binnen welke termijn de kamer leeg moet zijn. 

Een verpleeg- of verzorgingshuis krijgt na het overlijden van een bewoner maximaal 13 dagen een leegstand vergoeding vanuit de al gemene wet bij zondere ziektekosten (a W bz): 7 dagen voor de nabestaanden om te ontruimen en 6 dagen voor het huis om de kamer op te knappen. De huizen leveren dan geen zorg en kunnen die ook niet declareren. De personeelskosten lopen echter gewoon door, dus er is een financiële prikkel om de kamers zo snel mogelijk te laten ontruimen. Tijdens een ziekenhuisopname van een bewoner mogen huizen wél de zorgkosten blijven declareren.dit is niet aan een bepaalde termijn gebonden. Ze kunnen dus best wachten tot duidelijk is of terugkeer naar de eigen kamer te verwachten is.

600_dsc04626.jpg

Vaak moet een kamer in het verzorgings- of verpleeghuis helaas binnen enkele dagen ontruimt zijn. Wij hebben veel ervaringen met ontruimen van kamers in verzorgings- bejaardencentra en /of verpleeghuizen. Het wordt wel gevraagd de kamer binnen zeer korte tijd leeg te hebben. Door het kleinschalig wonen is het nu niet meer een kwestie van het uitsluitend verwijderen van persoonlijke spullen. Het moet vaak allemaal snel gebeuren. De kamer moet leeg en schoongemaakt opgeleverd worden. Op deze momenten bieden wij uw de helpende hand, u heeft immers al genoeg aan uw hoofd. Wij ontzorgen snel en voordelig!

Wilt u meer informatie over één van de bovengenoemde  diensten, twijfel dan niet en mail of bel mij voor een gesprekje of voor een vrijblijvende offerte. 

 

600_dsc04610.jpg

Wij werken in opdracht van:

  • Particulieren
  • Woningbouwverenigingen
  • Makelaars
  • Notarissen
  • Uitvaartmaatschappijen
  • Erfgenamen
  • Deurwaarders

 

Alle vermelde prijzen zijn exclusief 21% BTW. Ook  bij dit bedrijf geldt: klein bedrag pinnen en chippen mag, ook bij u aan de deur.